Trable s půjčkou

V životě narazí člověk na nejedno úskalí. A to nejčastěji na to spočívající v tom, že se mu nedostává peněz. Někdy jenom na banality, které se dají s lehkým srdcem oželet, někdy ale i na hodně podstatné věci, bez kterých se jeden neobejde. A člověk to potom volky nevolky musí řešit nějakou tou půjčkou.

mince za domkem

Nejlogičtěji vypadá možnost zajít si takovou vyřídit do banky. Protože na koho jiného by se měl člověk obrátit, že? Tedy pokud selhala možnost půjčit si od svých nejbližších, což bývá to nejlevnější a nejjednodušší řešení.

Člověk tedy přijde do takové banky, vyloží karty na stůl, nechá se prověřit a – má smůlu. Protože on už na ten dávný záznam v registru dlužníků, o kterém byla řeč výše, sice dávno zapomněl, uteklo už od té doby třeba i učiněné moře času, ale registry nezapomínají. A neodpouštějí. A banky jakbysmet.

Banky chtějí mít žadatele solventní a spolehlivé, doslova čisté jako lilie, a když se vynoří nějaká byť i dávno zapomenutá skvrnka na kráse, může být rázem zle.

I kdyby se člověk v tu chvíli dušoval, že už ono svoje dávné pochybení nehodlá nikdy zopakovat, i kdyby svatosvatě slíbil, že vše dodrží do puntíku, že bude splácet včas a bez problémů, ostrouhá.
stříška nad domkem

A co má dělat potom? Pokoušet se o vymazání onoho starého stigmatu? Shánět další a další dobrozdání v naději, že třeba obměkčí tvrdá bankéřská srdce?

Jistě, i to může zkusit, ale s největší pravděpodobností to nebude ničím jiným než mrháním časem a silami. Protože obrázek už si o něm udělali a přesvědčit někoho ke změně názoru nebývá snadné.

To už je jednodušší, ba dokonce daleko jednodušší jít jinam. Nejlépe do nějaké nebankovní finanční instituce, kde se nabízí například taková americká hypotéka.

Protože .

Zde se člověku v jeho minulosti nikterak zásadně nevrtají, zde nezkoumají to, má-li jednoznačně dostatečné a dlouhodobě jisté příjmy, z nichž by mohl půjčené peníze splácet, oko přimhouří i nad oním nešťastným záznamem v registru dlužníků.

Protože tady se to řeší jinak.

Tady dá člověk do zástavy jakoukoliv svoji nemovitost a peníze, jichž se mu nedostává, má k dispozici, než bys řekl švec. A to i za úroky srovnatelné s těmi bankovními, ovšem i s daleko delší možností splácení a nižšími splátkami.

A to se přece vyplatí.